zondag 2 mei 2010

Vertrek



De weergoden waren ons vandaag echt niet goed gezind. Het werd dan ook een nat vertrek. Marcel vertrok in Beveren, Guido in Zele. Ze ontmoetten elkaar in Temse. Daar werden ze opgewacht door een enthousiaste menigte van familie, vrienden en sympathisanten. Na de zegen namens het Genootschap van Compostela en de deken van Zele, én een emotioneel afscheid van vrouw, kinderen en kleinkinderen, vertrokken Guido en Marcel richting ... Compostela.

Een aantal moedigen trotseerde ook de regen om het duo zolang mogelijk bij hun eerste rit bij te staan. Eentje hield zich aan zijn belofte en reed zelfs de hele rit mee.

Een aantal andere familieleden besloot om naar "Hier rijpt den Duvel" te rijden om zo nog een laatste glimp van het fietsende duo op te vangen.

Nog voor ze in Puurs aankwamen kreeg Marcel een lekke band : het eerste oponhoud van hun reis, maar waarschijnlijk niet hun laatste ...



Ik weet dat ze deze avond goed zijn aangekomen aan hun eerste stopplaats. Een dertigste van hun bedevaart zit er op. Doe zo voort !

Wij wensen Guido en Marcel heel veel succes en doorzettingsvermogen met hun avontuur want dit wordt het ongetwijfeld.

Katrien

5 opmerkingen:

  1. Hoi Marcel en Guido,

    Spijtig genoeg konden we jullie vertrek niet zelf meemaken, maar onze gedachten waren zeker bij jullie (nu zeker met het slechte weder). Wij hopen dat het weder snel weer wat positiever wordt (alsook de temperaturen), zodat jullie tocht aangenamer zal verlopen! Véél moed en tot één dezer op jullie blog.

    XXX
    Martine en Geert (Schoten)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag pépé's en papa's!!!

    Dag 3 na jullie vertrek en het eerste gemis komt al een beetje naar boven... . We hebben jullie gelukkig al gehoord en verschillende sms'jes ontvangen en verstuurd! Wat een fijn gevoel om jullie zo enthousiast te horen vertellen over de twee platte banden die jullie op dag 1 te verwerken kregen of over de regenbui de laatste 20 km gisteren. Hopelijk was het eten bij de Italiaan super lekker en heeft dat wat goed gemaakt! Vandaag zijn jullie Orval gepasseerd... Jullie zijn daar toch niet blijven plakken hé!! ;-) Al hebben jullie er zéker al eentje verdiend!! Héél véél kusjes en knuffels van ons allemaal!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We hebben het berichtje verstuurd vanop jouw computer!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beste Guido en Marcel,

    we hebben de voorbije week met grote belangstelling het weerbericht bekeken. niet bijzonder maar misschien niet abnormaal als twee zonnen vertrekken.Dat jullie nu op schema zitten is al een prestatie en laat het beste verhopen voor de dagen met zon en niet te veel wind op kop.
    We doen alvast het nodige om dat bereweer uit het zuiden van Frankrijk weg te krijgen.

    P.S. een nonneke is toch iets waar je een koord om wikkelt om er vervolgens heel hard aan te trekken zodat het lang blijft draaien. Ik wist niet dat ge daarbij kon overnachten?

    groetjes,

    Marc en Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Chapeau!!

    Deze twee kanjers hebben bij ons mee-gegeten en overnacht van dinsdag op woensdag 4/5 mei j.l.
    Gezellig om 2 zulke aardige Belgen onderdak te kunnen verlenen, het Vlaams gaf alleen soms nog wat vraagtekens en ondertiteling.

    Wat 'n goed doel om voor te gaan rijden. Maar ook wat een lef om na al die hindernissen zo'n uitputtingsslag te gaan ondernemen.
    Het was hier nogal koud en nat, maar niet te vergeten zwaar door de Ardennen heen, maar hopen dat jullie mooie tochten met veel goed weer zullen hebben.
    We wensen jullie een behouden tocht met veel opbrengsten voor de grandioze doel.

    Groetjes,

    Joost en Simonne Boerdam,
    Majestic en Niphon

    Notre Paradis,
    Dun sur Meuse, France

    www.overnachteninfrankrijk.eu

    BeantwoordenVerwijderen